fbpx

Защо да изберем бижу от неръждаема стомана?!

В последните две десетилетия се забелязва непрекъснато нарастващ интерес към бижутата, изработени от неръждаема стомана, позната още и като медицинска стомана заради широкото приложение, което намира в хирургията. Това се дължи на няколко основни причини, които се постарахме да систематизираме за вас:

  • Поради сериозната инвазия на химията в нашия живот под формата на препарати, козметика и дори храни и напитки, все повече хора развиват висока чувствителност на кожата и дори алергии. Изключително зачестяват случаите на кожни алергии и непоносимост към различни метали, дори и към благородни. И въпреки това все още желаем да изглеждаме добре. Не се отказваме лесно от красивото бижу просто защото знаем, че един добър аксесоар може да придаде стил и на най-семплия тоалет. В днешното забързано ежедневие това си остава най-бързият и лесен начин да подчертаем или допълним стила и визията си. В този контекст неръждаемата стомана се превръща в идеалният избор за бижутата ни в ежедневието. Тя е хипоалергенна и в този смисъл ни помага да запазим кожата си здрава. Не случайно от тази стомана се изработват редица хирургични инструменти, импланти и т.н. При професионално пробиване на ушите първите обеци винаги са от медицинска стомана именно заради хипоалергенните свойства, които притежава.
  • Неръждаемата стомана реално изглежда много добре във всяка една своя форма. Дори когато се използва в строителството, тя просто изглежда супер луксозно. Разбира се, това нейно приложение е едно доста скъпо решение, когато става въпрос за строителство и индустрия, но в бижутерията, за наша радост, неръждаемата стомана попада в един привлекателен и практичен ценови клас. Трябва да споменем, че приложението ѝ се разви особено много в последните години с напредването на технологиите и усъвършенстването на металообработващите машини и инструменти. Причината е, че неръждаемата стомана е твърд метал (значително по-твърд от златото и среброто) и труден за ръчна обработка. Това обаче реално се явява едно огромно предимство за вашето бижу – то практически не може да се огъне, изкриви или надраска. Дори има пръстени, с които може да се отвори бутилка бира или безалкохолна напитка без това по някакъв начин да ощети безупречната визия на бижуто. Ето толкова здрава и устойчива на механични въздействия е неръждаемата стомана.
  • Считаме, че всички сте запознати с устойчивостта на неръждаемата стомана към корозия. Няма логика да се изработи скалпел от този материал, ако той ще ръждяса след десетата операция. Неръждаемата стомана е с висока корозионна устойчивост, което прави бижутата изработени от нея изключително подходящи за ежедневна употреба. Не е необходимо да сваляме обеците си, преди да си вземем душ, няма нужда да махаме всичките си пръстени, преди да измием чиниите. Образно казано, бижуто от неръждаема стомана съвсем естествено може да стане част от нас… през деня и през нощта.
  • Под формата на бижу неръждаемата стомана може да изглежда наистина прекрасно – елегантно и нежно или младежки и непринудено – всичко зависи от вашето желание и стил. Абсолютно заслужено е тенденция с развитие вече 20 години.
  • И нещо забавно в допълнение – неръждаемата стомана има доста сладък псевдоним от близкото минало, но и до днес можете да го чуете в употреба, особено в строителния бранш – неръждавейка! Дори звучи някак закачливо, нали?!
  • Освен всичко, описано горе, неръждаемата стомана е просто много яка… във всеки смисъл на думата. 😉

Заповядайте да разгледате нашите предложения и колекции бижута от неръждаема стомана – trendtripin.com