fbpx

Как да поддържаме бижутата си от неръждаема стомана?

Ако сте избрали да носите бижута от неръждаема стомана, вие вече сте облекчили абсолютно усилията, които ще се наложи да вложите в поддръжката на перфектния им външен вид.

Важно е, когато избирате бижутата си, да обърнете специално внимание на покритието им. Всички знаем естествения цвят на неръждаемата стомана. Но на пазара можем да открием бижута от този материал в най-различни цветове. Това се получава с полагането на покритие върху основния материал. Ако то е качествено, нямате основание да се тревожите, че вашите бижута ще изглеждат зле. Общо казано, най-доброто покритие си остава т.нар. IP покритие (Ion plating). Няма да ви отегчаваме с подробности около технологичния процес на поставянето му, само ще обобщим, че това е най-добрият начин да се постигне декоративно покритие на неръждаемата стомана. Целта му е главно да се подобри цветът и свойствата на външния вид на детайла, като се повиши устойчивостта на износване и корозионната устойчивост за удължаване на експлоатационния живот на изделието. Следователно доброто покритие се явява като предпазен щит за вашето бижу, освен че го прави по-красиво.

Ако вече сте направили своя избор, самата поддръжка на вашето бижу е изключително лесна. Достатъчно е да го измиете с топла вода и сапун и да го подсушите с мека памучна кърпа, и вашето бижу е като ново.

Преди първоначална употреба и в последствие периодично е добре да дезинфекцирате бижутата си, особено ако става въпрос за обеци. Ние препоръчваме използването на сребърна вода, която по никакъв начин няма да навреди на покритието на вашите бижута. Напълно достатъчно е да ги напръскате или обтриете с памук напоен със сребърна вода, и може да сте сигурни, че няма да има нито един оцелял микроб по вашето бижу. Среброто убива 99.9 % от познатите вируси и микроби и е абсолютно безопасно при контакт с вашата кожа (дори се отразява особено добре при третирането на кожни раздразнения и рани).

Ако все още не сте избрали подходящото за вас бижу или просто желаете да обогатите колекцията си, заповядайте в нашия магазин да разгледате нашите предложения – trendtripin.com