fbpx

Идея за подарък или как да изберем идеалния подарък

Идея за подарък

Идеалният подарък – мисия възможна?!

7 важни стъпки и ценни съвети за страхотен и запомнящ се подарък

Идеалният подарък не винаги се получава лесно. Изборът на пазара е огромен и понякога е доста трудно да купиш перфектния подарък, без да споменаваме колко време отнема това начинание. Затова, преди да започнете да избирате, е добре да добиете някаква яснота какво точно ще разглеждате. Това ще спести доста от времето ви и ще имате значително по-добър резултат.

 • Поводът винаги е важен

Дали ще е коледен или сватбен подарък или ще трябва да подарите нещо за рожден ден, имен ден, осми март, годишнина, Свети Валентин или юбилей, поводът винаги е от голямо значение. Някои поводи, като Коледа например, имат доста тематични идеи за подаръци, които от своя страна не са никак приложими за 8-ми март. Годишнините пък, като семеен празник, предполагат подарък за двама или за дома. А личните празници съответно изискват да вложите лично отношение при избора на подарък.

 • Помислете за получателя

Получателят на вашия подарък може да е всеки: мъж, жена, гадже, момиче, момче, приятел, приятелка, учител, учителка, родители, абитуриент, тийнейджър, дори и шеф. Детските подаръци са напълно различни от тези, които трябва да изберем за майка си например. Но и в двата случая трябва да са съобразени с интересите на получателя.

Ако познавате добре получателя на вашия подарък, е чудесно, вие сте с една крачка напред. В случай, че нямате идея какво харесва, е добре да направите скромно проучване. Разгледайте социалните му мрежи – прегледайте снимките му в тях и се опитайте да прецените какъв стил има, какво харесва, каква музика слуша, какъв тип чувство за хумор има. В днешно време можем да научим почти всичко за човек от социалните му канали и определено трябва да се възползваме от това предимство и да го приложим при избора си на подарък.

 • Определете си бюджет

Добрият подарък не е непременно скъп, но винаги е важно колко точно сте готови да отделите за даден подарък. И тъй като от тази сума ще зависи изборът на самия подарък, е добре предварително да си определите бюджет. Включете стойността на съответния подарък, опаковката му и ако желаете да подарите и цветя към него, също ги включете в бюджета.

 • Не се впускате да избирате най-очевидното, удобното или практичното

Идеалният подарък често е оригинален. Дори вашият човек да харесва определена музикална банда, проучете я и му вземете нещо различно, яко и в същия стил. Но винаги е добра идея да присъства елемента на изненадата.

Не избирайте практични подаръци. Практичните и необходими вещи всеки си ги купува сам. Пижами и чорапи (защото, нали, те си трябват) не са добра идея. Освен ако не откриете някакви супер забавни чорапи, тогава може 😀

 • Опаковката е супер важна

Никога не подценявайте ефекта на красивата опаковка. Повярвайте, това практически е половината от подаръка… поне като емоция. Хората сме визуални същества и често първото впечатление е много важно. Това важи с особено голяма сила за новите неща. Един подарък в стилна и красива опаковка ще бъде запомнен. И няма значение колко скъп е всъщност, когато опаковката е наистина красива. Любимата ми гривна получих като подарък преди повече от 5 години и още помня разкошната наситено синята кутийка с хартиена кафява панделка и букета жълти лалета, които я придружаваха. Затова абсолютно винаги обръщайте внимание на опаковката, защото тя ще донесе разкошна емоция и за вас, и за получателя на вашия подарък.

 • Избирайте качествени артикули

Никога не избирайте подарък само според цената. Некачествените продукти никога не са добра идея. Дори да имате ограничен бюджет, можете да изберете нещо малко, но задължително трябва да е с добро качество. Това е основно правило и не подлежи на компромис.

 • Картичка с пожелание

Тя е важна почти колкото опаковката и е задължителна. Не е нужно всеки ваш подарък да е придружен с някакво невероятно интересно или креативно пожелание. Понякога са достатъчни и няколко добри и искрени думи, но картичката към подаръка е жест на внимание и лично отношение… и перфектно допълва излъчването на вашия подарък.

Бонус препоръка:

 • Какво ви харесва на вас, но никога точно в този момент ви се дават пари точно за това нещо?!

Ето това би бил идеален подарък. Когато вече сте наясно с повода, бюджета и интересите на вашия обект, опитайте да прецените за какво на човек (или конкретно на вашия човек) не му се харчат пари, но пък би било хубаво да го има. Няма нужда е нещо, което ще се ползва в ежедневието. Например супер разкошни и лъскави обеци – не могат да се носят всеки ден, но пък винаги е супер да имаш WOW аксесоари за някой специален повод.

И все пак, подаряването на подаръка понякога може да е много забавно … поне отстрани 😀

И за да не ставаме прекалено сериозни, това е една история за подарък, избран по всички правила – с много желание, внимание и стил… и определено ще бъде запомнен завинаги 😀

 

Млад господин искал да купи подарък за рождения ден на новата си приятелката, но тъй като излизали съвсем отскоро, дълго мислил какво да вземе и решил, че чифт ръкавици носят най-подходящото послание: романтичен и не твърде интимен подарък.

Заедно с по-малката сестра на любимата си, той отишъл в луксозен магазин и купил чифт бели ръкавици. Момичето пък купило боксерки за себе си. По време на опаковането обаче, продавачката се объркала и разменила двете покупки. Без да провери съдържанието на пакета, нашия герой го изпратил на любимата си, заедно със следната бележка:

“Избрах това, защото забелязах, че не носиш нищо, когато излизаме вечер. Аз, лично, харесах едни по-дълги, с копчета, но понеже сестра ти носеше къси, се убедих, че се свалят по-лесно. Цветът е малко деликатен, но не се притеснявай – продавачката ми показа своите, които носела от 3 седмици – бяха съвсем леко зацапани. Помолих я да ми покаже как ѝ стоят твоите, и установих, че са наистина страхотни. Бих искал да присъствам, когато ги слагаш за пръв път, но нямам съмнения, че доста други ръце ще ги докоснат, преди да успея да те видя отново. Когато ги сваляш, не забравяй да подухаш малко в тях, защото ще са леко овлажнели от носенето. Помисли си само колко хиляди пъти ще ги целуна през предстоящата година!!! С много любов!

P.S. Най-новата мода била да се носят леко подгънати – така, че част от вълната да се вижда.”

😀😀😀

А конкретни идеи за подарък?!

Бижута! Те са наистина страхотна идея за подарък, защото:

 • присъстват в ежедневната и празничната ни визия
 • не заемат много място вкъщи
 • честно казано, никога не стават прекалено много.

Всяка дама харесва бижута и в случая възрастта няма никакво значение. Малките госпожици се радват на обеци повече отколкото можете да предположите. Ако мъж носи модни аксесоари, повярвайте, той също ще оцени подобаващо такъв подарък.

В случай, че имате нужда от конкретни идеи за подарък, заповядайте в нашия онлайн магазин trendtripin.com
При нас ще откриете огромно разнообразие от бижута и аксесоари за жени, мъже и деца. Можете да откриете също и интересни аксесоари за дома, които могат перфектно да допълнят идеалния ви подарък. И да, ние ще се погрижим за опаковката – тя ще е красива, ефектна и запомняща се… и ще е подарък от нас!

Очакваме ви!